🐑 BRYNDZA NAD ZLATO 🐑
Aj keď si slovenská bryndza zachováva vysokú kvalitu po celý rok, za najzaujímavejšiu sa považuje takzvaná MÁJOVÁ BRYNDZA ♥ Jarné mladé pasienky majú totiž fantastické zloženie bylín.
Ovce, ktoré tieto pasienky spásajú, dokážu transformovať zložky pastvy do mlieka. Vďaka tomu sa bryndza zaraďuje medzi funkčné potraviny, čo znamená, že jej konzumácia má priaznivé účinky na ľudské zdravie.
Jeden gram bryndze obsahuje viac ako 1⃣ miliardu živých probiotických kultúr! Jej konzumáciu preto vrele odporúčame práve v tomto období, kedy naša imunita potrebuje zoceliť 💪
Poctivú bryndzu zo slovenského mlieka spoznáte v obchodoch podľa označenia Značka kvality alebo loga „Zlatá ovca – 100% ovčie“.
Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook