VEĽKONOČNÁ JAHŇACIA PEČEŇ ♨️ z ministerskej kuchyne Čo budete variť cez víkend? Ponúkame vám na inšpiráciu prvý zo série recept…

VEĽKONOČNÁ JAHŇACIA PEČEŇ ♨️ z ministerskej kuchyne
Čo budete variť cez víkend? Ponúkame vám na inšpiráciu prvý zo série receptov z tradičnej, kvalitnej, slovenskej jahňaciny od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku. Budeme potrebovať:

▪️ Jahňaciu pečeň
▪️ Soľ
▪️ Čierne korenie
▪️ Vývar z jahňacích kostí
▪️ Rozmarín
▪️ Cesnak
▪️ Červené víno
▪️ Cibuľu
▪️ Olej
▪️ Zemiaky
▪️ Maslo
▪️ Šľahačkovú smotanu

♨️ Jahňaciu pečeň dávame na rozpálenú panvicu a keďže je veľmi jemná, stačí jej málo, nie je dobré ju príliš prepekať. Najlepšie chutí ružovkastá.
Omáčku si pripravíme tak, že cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na oleji, zalejeme vývarom z jahňacích kostí, ochutíme rozmarínom, cesnakom, červených vínom a zredukujeme
Uvarené zemiaky popučíme s maslom a troškou šľahačkovej smotany. Kašu posypeme pažítkou. Servírujeme a vychutnávame 🤌😋
#dobruchut

Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

🌊💧 MEDZINÁRODNÝ DEŇ VODY! 💧🌊 Voda je zdrojom života a môže nás spájať alebo rozdeľovať. 👉 22. marca sa od roku 1993 po celom ...

Pi mar 22 , 2024
🌊💧 MEDZINÁRODNÝ DEŇ VODY! 💧🌊 Voda je zdrojom života a môže nás spájať alebo rozdeľovať. 👉 22. marca sa od roku 1993 po celom svete oslavuje Svetový deň vody. Valné zhromaždenie OSN vyhlásilo tento deň na pripomenutie si dôležitosti vody pre celú našu planétu, ktorá je v mnohých krajinách nedostupná […]

Mohlo by Vás zaujímať