ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO ♨️ z ministerskej kuchyne
Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série 4️⃣ receptov od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku 👨🍳Budeme potrebovať:
▪️Jahňací vývar z kostí
▪️Jahňacie pliecko
▪️Soľ
▪️Čierne korenie
▪️Rozmarín
▪️Cesnak
▪️Červené víno
▪️Cibuľu
▪️Olej
▪️Zemiaky
▪️Cesnakový olej
▪️Mrkvu
▪️Šľahačkovú smotanu
▪️Zeleninu na grilovanie
Pliecko a lopatky osolíme, okoreníme a zdusíme do mäkka s cibuľou, cesnakom rozmarínom, červeným vínom a vývarom – Pri 160 stupňoch dusíme asi 1 hodinu a 45 minút.
Mäso oberiem od kosti, zarolujeme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť. Následne naporciujeme na požadovanú veľkosť.
Zemiak v šupke narežeme zhora tak, aby sa vytvorili lamely. Nasolíme a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme pri 150 stupňoch asi 50 minút.
Zatiaľ si pripravíme mrkvové pyré. Uvarenú mrkvu vymixujeme so šľahačkou v kuchynskom robote dohladka.
Podávame s grilovanou zeleninou a so zredukovaným jahňacím vývarom s červený vínom.
Dozdobíme pažítkou.
#dobruchut
Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook