ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO ♨️ z ministerskej kuchyne Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série 4️⃣…

ROLOVANÉ JAHŇACIE PLIECKO ♨️ z ministerskej kuchyne

Jahňacina k Veľkej noci neodmysliteľne patrí. Ochutnajte druhý zo série 4️⃣ receptov od ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča a šéfkuchára Georga Kostku 👨‍🍳Budeme potrebovať:

▪️Jahňací vývar z kostí
▪️Jahňacie pliecko
▪️Soľ
▪️Čierne korenie
▪️Rozmarín
▪️Cesnak
▪️Červené víno
▪️Cibuľu
▪️Olej
▪️Zemiaky
▪️Cesnakový olej
▪️Mrkvu
▪️Šľahačkovú smotanu
▪️Zeleninu na grilovanie

Pliecko a lopatky osolíme, okoreníme a zdusíme do mäkka s cibuľou, cesnakom rozmarínom, červeným vínom a vývarom – Pri 160 stupňoch dusíme asi 1 hodinu a 45 minút.
Mäso oberiem od kosti, zarolujeme do potravinárskej fólie a necháme vychladnúť. Následne naporciujeme na požadovanú veľkosť.
Zemiak v šupke narežeme zhora tak, aby sa vytvorili lamely. Nasolíme a potrieme cesnakovým olejom. Pečieme pri 150 stupňoch asi 50 minút.
Zatiaľ si pripravíme mrkvové pyré. Uvarenú mrkvu vymixujeme so šľahačkou v kuchynskom robote dohladka.
Podávame s grilovanou zeleninou a so zredukovaným jahňacím vývarom s červený vínom.
Dozdobíme pažítkou.
#dobruchut

Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Photos from Slovenská agentúra životného prostredia - SAŽP's post

St mar 27 , 2024
🏆ZELENÝ MERKÚR POZNÁ VÍŤAZOV👏 Súťaž Zelený Merkúr je jednou z našich vlajkových aktivít v rámci agendy obehového hospodárstva, ktoré je dôležitou témou nielen na európskej, ale aj na národnej úrovni. 🌱Úlohou SAŽP, ako rezortnej organizácie ministerstva životného prostredia, je okrem iného šírenie osvety a zvyšovanie povedomia verejnosti o obehovom hospodárstve, […]

Mohlo by Vás zaujímať