ABY SME MALI VIAC BEZPEČNÉHO MÄSA
Záujem o slovenské potraviny stúpa, mäso nevynímajúc. Veľa slovenských jatočných zvierat sa však predsa vyváža a spracúva v zahraničí. Naše bitúnky majú sipce dostatočné kapacity, ale nedostatočne využité, prezentovali zástupcovia Slovenského zväzu spracovateľov mäsa na stretnutí so štátnym tajomníkom Vladimírom Vnukom
Zabránenie ďalšieho úpadku bitúnkov, podpora mäsospracujúceho priemyslu a v neposlednom rade aj chovateľov hospodárskych zvierat sú podľa Vnuka jednoznačne v záujme rezortu. Počúvame ľudí z praxe a pracujeme na tom, aby sme mali viac kvalitných potravín, vrátane 100 % slovenského mäsa a mäsových výrobkov
#agrorezort
Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook