👏 SLOVENSKÉ POTRAVINY PATRIA MEDZI NAJKVALITNEJŠIE
ℹ Slovenská republika každoročne predkladá Európskemu úradu bezpečnosti potravín (EFSA) správu o stave reziduálnej kontaminácie potravín pesticídmi.
👉 Cieľom je zabezpečiť dodržiavanie stanovených hodnôt týchto látok v a na potravinách rastlinného a živočíšneho pôvodu, aby sa minimalizovali riziká pre spotrebiteľov.
📃 Zo správy, ktorú za rok 2020 spracovalo Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum spolu s Výskumným ústavom potravinárskym (NPPC – VÚP) vyplýva, že slovenské potraviny patria medzi najkvalitnejšie v porovnaní s členskými štátmi EÚ a krajinami tretieho sveta. ✅
📣 Agrorezort odporúča preto spotrebiteľom pri výbere potravín v obchodoch rozlišovať pôvod potravín a pokiaľ je to možné, nakupovať najmä slovenské produkty. 🍏🍐🌽🥕🥐🧀🥚🥩
📲 VIAC INFORMÁCIÍ NÁJDETE:
https://www.mpsr.sk/sk/tlacove-spravy
Autor správy a foto Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR on Facebook